Vendicum
Verkopen kun je leren

Training succesvol netwerken

Netwerken is ontzettend leuk, makkelijk en het levert meer op dan koude acquisitie. In deze training krijg je praktische handvatten en oefen je direct bruikbare technieken om meer klanten of opdrachten te scoren.

Laat netwerken voor je werken

Houd je vast: zeventig procent van de nieuwe klanten komt voort uit een vorm van netwerken. Het werpt meestal meer vruchten af dan koude acquisitie. Netwerken is ontzettend leuk, makkelijk en zeker niet alleen bruikbaar als je goed gebekt bent. Ook als wat introverter bent, is er een netwerstijl die bij je past. Is netwerken voor jou beladen en roept het weerstand op? Ik kan je helpen er anders naar te kijken waardoor het de natuurlijkste zaak van de wereld wordt: netwerken gaat meer om geven dan om nemen of halen.

Krijg nieuwe kennissen en kansen

Netwerken is nuttig voor iedereen die weleens hulp nodig heeft of juist anderen kan helpen. In de workshop leer je hoe je (online) in contact met een ander kan komen, ook als je schuchter bent. Je oefent om jezelf in 20 seconden voor te stellen (elevator pitch). En je krijgt tips hoe je op een nette manier van iemand af kunt komen die vol is van zichzelf. Het blijft niet alleen bij theorie; je ontwikkelt je persoonlijke netwerkstijl en brengt die meteen in de praktijk in het contact met de andere deelnemers. De beloning: je gaat met nieuwe kansen (lees: nieuwe contracten) en nieuwe contacten naar huis. Een paar duizend anderen volgden de netwerktraining van Jan-Willem Seip al.

Wil je de training succesvol netwerken ook boeken of meer informatie?
Neem contact op >

Testimonials

logo Deventer Kring van Werkgevers

"...Jan-Willem gaf de 56 directiesecretaresses in korte tijd een aantal effectieve tips over netwerken. Wij hebben Jan-Willem ervaren als een bijzonder professionele trainer en een heel enthousiast en fijn iemand om mee samen te werken."

Namens de werkgroep DKS: Annick Lieuwen - Directiesecretaresse Deventer Schouwburg

logo Zakennet Nederland

"Dank voor jouw inspirerende keynote voor de 60 ondernemers. Deze heeft zonder meer bijgedragen aan het succesvolle event ZakenNet ontmoet ZakenNet."

Gerrit Lijkendijk - ZakenNet Nederland

logo NGTV

"Bedankt voor je inspirerende presentatie afgelopen zaterdag. Knap hoe je zoveel zinnige onderwerpen aansnijdt en daarbij heel gefocust blijft, zodat je toch mooi binnen de tijd eindigt. Dat gaat zeker voor een publiek van 70 linguïsten niet zo moeiteloos als het bij jou leek."

Gemma Keijzer - Nederlands genootschap van tolken en vertalers (NGTV)

Artikelen

16 februari 2018

Zeg nee tegen uw ego tijdens onderhandelen

In het woord negotiaton zit ‘ego’ verstopt. Mannen- en vrouwenego's zijn niet hetzelfde. Ontdek wat we van elkaar kunnen leren bij het onderhandelen. lees meer >

18 januari 2018

Euforisch verkopen

Voor wie met de sales funnel methode werkt, wordt een scoringspercentage van 4% als normaal gezien. Maar wat als u dat op kunt schroeven tot wel 50%? Volg deze twee tips en verhoog uw conversie! lees meer >

21 december 2017

Weg met het USP! Leve het ISP!

Bedrijven en experts roepen via allerlei media om het hardst hoe uniek hun product is. Toegegeven, iedereen moet ergens bijzonder in zijn, anders heeft de klant niets te kiezen. Maar, spreekt uw zelfbenoemde uniciteit uw klant wel voldoende aan? lees meer >

14 november 2017

Mannen willen winnen, vrouwen willen verbinden

Bij ongeveer 80% van de aankoopbeslissingen speelt een vrouw een belangrijke rol. Maar verkopen gebeurt nog vrijwel altijd op de aloude, mannelijke manier: scoren, winnen. Tips om het anders aan te pakken. lees meer >

Meer artikelen >

Over Vendicum

Opdrachtgevers zetten trainingen of masterclasses van Vendicum in omdat ze meer en betere opdrachten willen of nieuwe klanten. Of ze willen de relatie met bestaande klanten verstevigen. Oprichter van Vendicum Jan-Willem Seip (1968) leerde al een kleine twintigduizend mensen klantgericht te verkopen door niet te verkopen.

Verkopen is mensenwerk

“Als Oefenmeester in Klantcontact laat ik verkopers ervaren dat verkopen mensenwerk is. Ik leer je écht contact en chemie bij een ander te laten ontstaan. Na zelf eerst ruim dertien jaar in de sales gewerkt te hebben, richtte ik in 2002 Vendicum op om mijn ervaring met anderen te delen. Het geeft me elke keer weer een kick om te zien hoe deelnemers groeien en meer plezier krijgen in verkopen en acquireren.”

Jan-Willem Seip verzorgt trainingen, workshops, presentaties en lezingen. Hij is een bevlogen en energieke trainer van groepen en auteur van elf boeken en meer dan driehonderd artikelen. Ook is hij sinds 2004 NIMA-examinator voor de examens Sales A en Sales B.

Wie heeft baat bij verkooptrainingen?

Vendicum werkt voor:

Ook organisatoren van netwerkbijeenkomsten en congressen weten Jan-Willem Seip te vinden voor workshops of masterclasses voor groepen tot honderden mensen. De deelnemers komen in beweging en gaan de volgende dag al aan de slag met de inspirerende en bruikbare tips.

Contact >