Vendicum
Verkopen kun je leren

Basis verkooptraining (open inschrijving)

Hoe kom ik aan klanten en opdrachten? In een halve dag leer je een succesvolle vertaalslag te maken van de behoefte van je prospect naar de voordelen van jouw product of dienst. Je bent beginnend of aankomend zelfstandige, verkoper of accountmanager en vraagt je af: hoe kom ik aan klanten en opdrachten? Waar begin ik? Zomaar koud bellen of je een slag in de rondte netwerken? Met deze verkooptraining leer je welke aanpak voor jou werkt.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle verkopers van producten of diensten. De training leert je een succesvolle vertaalslag te maken van de behoefte van je prospect naar de voordelen van je product of dienst, ook al is die nog zo complex. Je maakt het de ander makkelijker om ja tegen je te zeggen.

Wat staat er op het programma?

In een halve dag leer je slagvaardig nieuwe opdrachten of klanten binnenhalen. Niet door gladde praatjes of trucjes, maar door echt contact. Daarvoor maak je je het volgende snel eigen:

 • acquisitievormen
 • introductie netwerken
 • verkoop bevorderen
 • mini-zelfpresentatie (elevator pitch)
 • contact maken
 • verkoopsignalen oppikken en kansen creëren
 • referenties inzetten
 • sociale media gebruiken
 • aan tafel komen
 • behoeftegericht verkopen
 • prospectbehoefte vertalen naar voordelen van eigen product/dienst
 • een winnende offerte opstellen
 • Hoe is de training opgebouwd?

  De verkooptraining behandelt theorie en reikt je handvatten en tips aan en je oefent direct met het toepassen daarvan. Daarbij brengen de trainer en mededeelnemers hun ervaringen in. De kleine groep (maximaal 8 personen) zorgt dat ieders vooraf opgegeven persoonlijke leerpunten voldoende aandacht krijgen. Je traint verkoopsituaties die je dadelijks tegenkomt en meteen in praktijk kunt brengen. Bij de training krijg je het boek Acquisitie voor professionals, dat je kunt gebruiken als naslagwerk.

  Praktische zaken

 • Deze leerzame verkooptraining wordt meerdere keren per jaar gegeven: als ontbijtvariant en als avondvariant. Neem contact op voor de datum.
 • De training vindt plaats in de bereikbare en van alle gemakken voorziene trainingsruimte van Vendicum in Deventer. Doe je de training liever ergens anders? Vendicum geeft de training ook in company of op locatie.
 • Je krijgt een factuur per e-mail toegestuurd die binnen een week betaald moet zijn; in ieder geval voordat de training plaatsvindt.
 • Op deze training zijn de algemene voorwaarden (pdf) van Vendicum van toepassing.
 • Wat investeer je?

  Je investeert een halve dag van je tijd en € 146,- per persoon in deze verkooptraining, uitgaande van trainingslocatie Deventer. Dit bedrag is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, frisdrank en een ontbijt óf diner, afhankelijk van de gekozen variant. Deze investering verdient zichzelf vast terug doordat je meer omzet realiseert.

  Profiteer van combi-voordeel

  Als je tegelijkertijd intekent op de verkooptraining voor gevorderden om de leermodus vast te houden en je verder te ontwikkelen, investeer je in totaal € 316,- exclusief btw. Je combivoordeel is dan maar liefst € 218,-.

  Nog meer leren met remote begeleiding

  Heb je na deze training behoefte aan individuele aandacht van de trainer, dan is dat makkelijk en efficiënt te regelen met een strippenkaart voor remote begeleiding. Dat is persoonlijke coaching op afstand via Skype, telefoon, e-mail of Twitter. In een strippenkaart van 2,5 uur investeer je € 194,50 exclusief btw.

  Meer weten over basis verkooptraining of remote begeleiding of direct aanmelden?
  Neem contact op >

  Testimonials

  logo De Maaspoort Theater & Events

  "De tips worden volop toegepast. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende training!"

  logo Holbox

  "Vandaag het certificaat mogen ontvangen voor de maatwerktraining commerciële binnen- en buitendienst. Met dank aan ISBW Opleiding & Training en trainer Jan-Willem Seip en uiteraard Holbox."

  logo Viattence

  Mirella: "Toch wel een leuke training gehad. Had ik niet verwacht."
  Tineke: "Goede afwisseling tussen luisteren en actief bezig zijn."
  Mary: "Jan-Willem is rustig, duidelijk en heeft humor."

  Artikelen

  23 mei 2019

  Wat is de essentie van onderhandelen?

  Onderhandelen... Iedereen heeft hier wel een beeld bij. Onderhandelen gebeurt in de politiek, tijdens een sollicitatiegesprek, in de verkoop, maar ook gewoon thuis. Zes handige tips voor beter onderhandelen. lees meer >

  25 april 2019

  Effectief met klachten omgaan

  Aan de hand van zes tips lees je hoe je een klacht van een klant het meest makkelijk kunt oplossen en de klant weer meer tevreden kunt maken. lees meer >

  28 maart 2019

  Durf een klant af te wijzen

  Als een prospect twijfelt over uw product of dienst, trek hem dan over de streep met een onderzoek naar de haalbaarheid ervan. Hoe u dat het beste kunt doen en wat het oplevert, leest u hier. lees meer >

  Meer artikelen >

  Over Vendicum

  Opdrachtgevers zetten trainingen of masterclasses van Vendicum in omdat ze meer en betere opdrachten willen of nieuwe klanten. Of ze willen de relatie met bestaande klanten verstevigen. Oprichter van Vendicum Jan-Willem Seip (1968) leerde al een kleine twintigduizend mensen klantgericht te verkopen door niet te verkopen.

  Verkopen is mensenwerk

  “Als Oefenmeester in Klantcontact laat ik verkopers ervaren dat verkopen mensenwerk is. Ik leer je écht contact en chemie bij een ander te laten ontstaan. Na zelf eerst ruim dertien jaar in de sales gewerkt te hebben, richtte ik in 2002 Vendicum op om mijn ervaring met anderen te delen. Het geeft me elke keer weer een kick om te zien hoe deelnemers groeien en meer plezier krijgen in verkopen en acquireren.”

  Jan-Willem Seip verzorgt trainingen, workshops, presentaties en lezingen. Hij is een bevlogen en energieke trainer van groepen en auteur van elf boeken en meer dan driehonderd artikelen. Ook is hij sinds 2004 NIMA-examinator voor de examens Sales A en Sales B.

  Wie heeft baat bij verkooptrainingen?

  Vendicum werkt voor:

  Ook organisatoren van netwerkbijeenkomsten en congressen weten Jan-Willem Seip te vinden voor workshops of masterclasses voor groepen tot honderden mensen. De deelnemers komen in beweging en gaan de volgende dag al aan de slag met de inspirerende en bruikbare tips.

  Contact >